EL9NOU.CAT fa ús de 'cookies' per facilitar la vostra navegació. Si seguiu navegant entendrem que ho accepteu    més informació    ACCEPTO

Més taules i cadires que mai als carrers de Granollers

Creix un 9% el nombre de bars i restaurants de Granollers que posen terrasses al carrer

Més taules i cadires que mai als carrers de Granollers..
última actualització: 26-09-2016 (7:00)

Txell Parera
Granollers ha tingut aquest estiu més terrasses al carrer que mai. Segons les dades de l’Ajuntament el nombre d’establiments que posen taules i cadires al carrer ha passat de les 162 de l’any passat a les 176, prop d’un 9% més. La recuperació econòmica s’apunta com al principal motiu.

Segons les ordenances fiscals vigents, la taxa que han de pagar els establiments enguany varia en funció de la situació a la ciutat i del període de temps. Va dels 8,8 euros per metre quadrat i mes als carrers més cèntrics fins als 2,81 euros per als més allunyats. Això si el període és per un any. Si és només per la temporada d’estiu, el preu va de 10,63 a 3,68 euros per metre quadrat i mes i si és només pels caps de setmana de tot l’any, el preu va dels 35 euros per metre quadrat als 22,36.

Els preus i les condicions generen opinions diverses entre els restauradors. “És un preu car en comparació amb altres ciutats. Un temps enrere ens van ampliar la temporada del 15 d’abril al 15 d’octubre mantenint el mateix preu, però són mesos de mal temps en què la gent no seu a les terrasses”, expliquen des del restaurant El Mirallet. Al restaurant Anònims, al carrer de Miquel Ricomà, també expliquen que els preus són alts i que no aconsegueixen rendibilitzar la terrassa.

Les terrasses es veuran afectades quan entri en vigor la nova ordenança dels espais d’ús públic i civisme que preveu limitar-ne l’espai. A més, les terrasses no podran canviar la distribució sense autorització prèvia municipal. La majoria dels establiments diuen resultar-ne poc afectats perquè s’ajusten a la norma municipal. A la gelateria Gelatiamo, a la plaça de la Corona, diuen, però, que volen ampliar la terrassa i que “tot va molt lent per temes burocràtics”.

En canvi, la majoria dels establiments de restauració critiquen que en actes puntuals facin plegar les terrasses amb molta antelació. “En un ocasió, vam tancar la terrassa a les 7 del vespre, i el correfoc no passava fins a 2/4 de 10 de la nit. Això ens fa perdre clientela” lamenten des de El Cafè de Sant Roc.

En canvi, a la gelateria Gelatiamo no consideren que això sigui un problema: “Si hem de tancar, doncs tanquem. És justament durant aquests actes i per la festa major que tenim més feina i guanyem més”, diuen.

També a la cafeteria Sense Nom diuen que aquesta festa major no han pogut posar la terrassa “durant quatre dies, els de més feina, ja que feien diversos actes a la plaça Perpinyà. Pot suposar pèrdues de gairebé 1.000 euros diaris”.

David Vázquez, president del Gremi d’Hostaleria del Vallès Oriental, diu que tant els preus de les terrasses com la seva ocupació són les principals queixes que rep el gremi. “L’ordenança hauria de dependre de la localització de l’establiment: tenir obert fins a certa hora en un lloc cèntric pot molestar els veïns, però hi ha altres espais on no molesten”, diu.

La majoria dels restauradors entrevistats s’ha sorprès que la norma vulgui establir preus mínims en les begudes alcohòliques i alguns diuen que “no té sentit perquè depèn de la zona i de les despeses i dels beneficis de l’establiment”.


ofertes el club

el9fmel9fm
el9fm



PUBLICITAT
   
 
   
 
   

fotogaleria








dvd

senseboira
Amb la col.laboració de:
generalitat
PREMSA D´OSONA, SACTLtarifessubscripcionspublicacions oficialscontacteu-nosavís legal